Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.pf.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Právnická fakulta UP
25.02.2013, 08:55, Stáří: 11 r.

Vzdělávací kurzy v mediaci

Autor: Michaela Šrámková

Dovolujeme si vás pozvat na vzdělávací kurzy v mediaci, které pro vás připravila Právnická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci:

Výcvik v mediaci (100 hodin)
25.–27. 4., 9.–11. 5., 23.–25. 5., 6.–8. 6. 2013
Cíl vzdělávacího programu: Absolvent získá znalosti o konfliktu a metodách jeho konstruktivního řešení. Seznámí se s tím, co je mediace, jak je charakterizovaná, z jakých zdrojů vychází a na jakých principech funguje. Bude umět navázat respektující a důvěryhodný vztah s klienty, strukturovat proces mediace a vést ho s využitím zejména technik aktivního naslouchání a vyjednávání. Bude mít přehled o oblastech uplatnění mediace a znát specifika rodinné mediace. Vzdělávací program je základní přípravou pro složení zkoušek mediátora.
Cílová skupina: Výcvik je určen budoucím mediátorům, ale také těm, kteří při výkonu svého povolání potřebují umět řešit konfliktní situace - manažerům, pedagogům, advokátům, soudcům, podnikovým právníkům, personalistům, sociálnímpracovníkům, pracovníkům veřejné správy, státním zástupcům, psychologům, komunitním pracovníkům, pracovníkům přestupkových komisí, policistům, aj. 
Podrobné informace , Přihláška 

Základy mediace (15 hodin)
12.–13. 4. 2013
Cíl kurzu: Cílem je poskytnout účastníkům základní znalosti a dovednosti pro řešení konfliktů a seznámit je s principy, technikami a postupy v mediaci. Účastníci budou umět využívat vybrané techniky vyjednávání a mediace, budou znát právní rámec mediace a možnosti jejího využití v ČR. Kurz je možno absolvovat samostatně, vhodný je jako úvod k Výcviku v mediaci.
Cílová skupina: Kurz je určen všem, kdo se chtějí naučit zvládat konflikty a získat základní znalosti o mediaci – advokátům, soudcům, státním zástupcům, podnikovým právníkům, manažerům, personalistům, pedagogům, sociálním pracovníkům, obchodníkům, psychologům, komunitním pracovníkům, policistům, aj. 
Podrobné informace , Přihláška 

Právo pro mediátory (25 hodin)
21. 3.– 23. 3. 2013 
Cíl kurzu: Cílem je vybavit účastníky právními znalostmi a dovednostmi potřebnými pro úspěšné poskytování mediačních služeb a výkon profese mediátora. Účastníci získají základní znalosti z uvedených oblastí práva a právních aspektů poskytování mediace v ČR. Budou znát náležitosti dohod uzavíraných v rámci mediace a umět je zprostředkovávat. Získají informace o roli mediátora, jeho postavení, právech, povinnostech a odpovědnosti za škodu. Obsah kurzu zohledňuje požadavky na zkoušku mediátora a zkoušku z rodinné mediace v souvislosti se Zákonem o mediaci č. 202/2012 Sb. Kurz je postaven na výkladu témat, řešení praktických situací a diskusi. 
Cílová skupina: Kurz je určen mediátorům, kteří si potřebují doplnit právní znalosti potřebné pro výkon profese a úspěšné složení zkoušek mediátora. Je ale určen také těm, kdo si potřebují doplnit znalosti o právních aspektech řešení konfliktů - podnikovým právníkům, manažerům, personalistům, obchodníkům, pedagogům, sociálním pracovníkům, psychologům, komunitním pracovníkům, policistům, pracovníkům veřejné správy, pracovníkům přestupkových komisí, aj.
Podrobné informace , Přihláška 

Pozvánky a přihlášky najdete také na http://cdv.upol.cz



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPKurzy, školení, popularizacePF UP on SlidesliveAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 09. 06. 2016, Radek Zogata