Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.pf.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Právnická fakulta UP
13.06.2011, 08:22, Stáří: 13 r.

Právnická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci slaví dvacáté výročí obnovení: uspořádala sraz pro své absolventy

Autor: Michaela Kouřilová a Lenka Skácelíková

foto L. Walek

Více než dvě stovky úspěšných absolventů, které prošly posluchárnami olomouckých práv, se sjely v hanácké metropoli v sobotu 28. května. Vedení fakulty totiž naplánovalo a zorganizovalo setkání svých bývalých studentů při příležitosti oslav 20. výročí obnovení PF UP. Dlouho očekávanou událost zahájily fanfáry a tóny studentské hymny Gaudeamus. Slavnostní atmosféru zvýraznily a podtrhly také taláry, ve kterých se představili členové vedení. Následovalo úvodní slovo prorektora pro komunikaci a další vzdělávání JUDr. Mag. iur. Michala Malacky, Ph.D., MBA, úvodní slovo děkanky prof. JUDr. Milany Hrušákové, CSc., a proděkana pro studijní a pedagogické záležitosti JUDr. Filipa Ščerby, Ph.D.

„Doufám, že si setkání co nejvíce užijete, že se potkáte a promluvíte si nejen se svými spolužáky, ale také se svými pedagogy. Naše fakulta chce se všemi z vás navázat intenzivnější komunikaci  a spolupráci. Považuji dnešní akci za jednu z prvních příležitostí, jak získat a obnovit ztracené kontakty,“ upozornila děkanka Milana Hrušáková. „Ráda bych také připomněla, že byl Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky předložen návrh nového občanského zákoníku, na jehož přípravě se podíleli i pracovníci olomoucké Právnické fakulty. Při této příležitosti chystáme od podzimu 2011 řadu seminářů pro odbornou veřejnost zaměřenou na změny, které se v novém občanském zákoníku promítnou. Už dnes vás na plánované semináře ráda zvu,“ dodala děkanka.  

Po oficiálním zahájení následovala prezentace výsledků dvaceti let PF UP a propagační video nazvané UP se představuje, které všichni se zájmem shlédli. Mnozí absolventi si celou alma mater důkladně prošli, aby zjistili a zhodnotili všechny případné změny. Kromě obou budov byly otevřené rovněž mnohé učebny, PC učebna, knihovna a Rotunda. Nechybělo ani občerstvení, které bylo kvůli deštivému počasí přesunuto do přízemí budovy B. Někteří absolventi také využili služeb přítomného fotografa. Poté se většina spolužáků vypravila do centra města, kde měli zamluvené restaurace pro svá ročníková setkání.  

Všichni zúčastnění obdrželi u prezence upomínkové a dárkové předměty (složky, bločky, propisky a absolventské odznáčky). Každý navíc dostal nově vydaný Almanach PF UP, který poskytuje informace nejen o dějinách právního vzdělávání na olomoucké univerzitě, ale také o obnovení Právnické fakulty v letech 1991–2011. Nechybí zde rovněž kapitoly o studiu a jednotlivých studijních oborech, vědě a výzkumu, informace o všech děkanech a současných zaměstnancích. Almanach uzavírá seznam všech absolventů a je doplněn fotkami z průřezu celého období existence fakulty.

Bývalým studentům budou sloužit také nově vytvořené webové stránky www.absolventipf.upol.cz, na kterých se mohou zaregistrovat do databáze absolventů PF UP a aktualizovat své kontakty. Na těchto stránkách jsou rovněž k dispozici informace o aktuálním dění na PF UP, inzerce pracovních nabídek pro absolventy, pozvánky na významné společenské akce a setkání, pozvánky a přihlášky na konference, semináře a kurzy určené pro odbornou veřejnost, ankety a evaluační dotazníky pro hodnocení studia na PF UP a mnoho jiných zajímavých informací. Budou zde rovněž ke stažení fotky ze setkání absolventů a prezentace 20 let PF UP, která byla na setkání promítnuta.  



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPKurzy, školení, popularizacePF UP on SlidesliveAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 09. 06. 2016, Radek Zogata