Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.pf.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Právnická fakulta UP
07.10.2013, 09:46, Stáří: 11 r.

Pozvánka na kurz Prohlubování mediačních dovedností

Autor: -da-

Právnická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci pořádá ve svých prostorách 24.–26. října 2013 kurz Prohlubování mediačních dovedností.

Lektor: PhDr. Lenka Holá, Ph.D., vysokoškolská učitelka a mediátorka zejména rodinných, spotřebitelských a trestních sporů, lektorka v oblasti mediace, supervizorka týmů mediátorů,, podporovatelka uplatňování  mediace v ČR, autorka knih o mediaci.

Cíl kurzu:

Kurz přispívá k osobnímu a profesnímu rozvoji mediátorů. Absolvent si rozšíří a prohloubí své mediační dovednosti. Bude se umět orientovat v konfliktní situaci klientů a volit nejvhodnější postupy a techniky. Mediační případy povede s větší profesionální zručností a jistotou. Současně získá větší vnímavost vůči potřebám klientů a jejich naplňování. Program připravuje ke složení ústní části zkoušek mediátora.

Cílová skupina:

Kurz je určen praktikujícím i začínajícím mediátorům po absolvování výcviku v mediaci, kteří cítí potřebu dále se vzdělávat.

Zaměření a obsah kurzu:

Kurz reflektuje společenskou poptávku v souvislosti se zaváděním zákona o mediaci do praxe, současně poptávku po dalším profesním vzdělávání mediátorů. Je zaměřen na prohloubení a zdokonalení dovedností, které mediátor potřebuje k úspěšnému vedení případů.

Obsahem kurzu je práce se vztahy v mediaci a jejich zvládání, proces mediace, zvládání emocí, komunikační techniky využívané v mediaci, rozhodování v etických dilematech, nácvik sebereflexe, práce s pomůckami, celkový dojem mediátora. Podstatou je praktický nácvik v modelových situacích, zejm. z oblasti rodinných, pracovních, trestních, obchodních, sousedských a komunitních konfliktů.

Kurz staví na lektorových dlouholetých praktických zkušenostech s mediací.

Přihláška a podrobné informace



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPKurzy, školení, popularizacePF UP on SlidesliveAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 09. 06. 2016, Radek Zogata