Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.pf.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Právnická fakulta UP
21.03.2017, 12:42, Stáří: 7 r.

Přihlaste se do debatního turnaje, reprezentujte fakultu a vyhrajte hodnotné ceny

Autor: Eva Hrudníková

Přihlášku je nutné podat do konce března.
Repro: PF UP

Zajímá vás trestní právo? Rádi byste se zdokonalili v argumentaci? Chcete poměřit své znalosti a dovednosti se studenty z jiných právnických fakult? A k tomu všemu ještě vyhrát hodnotné ceny? Pak neváhejte a zapojte se do druhého ročníku soutěže Právnický debatní turnaj. Přihlašovat se můžete do konce března.

A o čem se bude letos debatovat? „Tématem budou nejzávažnější otázky ukládání trestních sankcí, a to možnost znovuzavedení trestu smrti a limity ukládání peněžitého trestu, respektive jeho přiměřenost k majetkovým poměrům pachatele,“ řekl Zdeněk Červínek, koordinátor soutěže pro PF UP.

Podle organizátorů je cílem soutěže vhodným způsobem přispět k odbornému rozvoji znalostí a dovedností účastníků. A současně rozvíjet odborný diskurz ohledně aktuálních či problematických právních otázek, a to bez ohledu na přítomnost sportovní rivality. Debaty, která je vedena formou „argumentačního ping pongu“, se podle pravidel účastní vždy dva řečníci.

Celostátnímu finále budou předcházet fakultní kola. V Olomouci ho organizátoři naplánovali na 7. dubna. V porotě usednou Maxim Tomoszek a Zdeněk Červínek, oba z katedry ústavního práva, a také Zdeněk Kopečný z katedry trestního práva. „Studenti na prvních třech místech získají finanční odměnu. Na vítěze čeká mimořádné stipendium pět tisíc korun a postup do finále, které se uskuteční 21. dubna v Brně,“ doplnil Červínek.

Právnický debatní turnaj si mohou vyzkoušet posluchači bakalářských a magisterských programů. Vyplněnou přihlášku je potřeba odeslat nejpozději do 31. března na adresu debata@law.muni.cz. Hlavními partnery letošního ročníku soutěže jsou AK Havel a Holásek a nakladatelství Wolters Kluwer.

Více o soutěži na http://debata.law.muni.cz/content/cs/

 

 



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPKurzy, školení, popularizacePF UP on SlidesliveAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 09. 06. 2016, Radek Zogata