Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.pf.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Právnická fakulta UP
28.01.2010, 10:01, Stáří: 14 r.

Titul Právník roku 2009 pro prof. Milanu Hrušákovou

Autor: -map-

V kategorii Rodinné právo se nejlepším českým právníkem/právničkou stala pro rok 2009 prof. Milana Hrušáková, děkanka Právnické fakulty UP. Cenu sv. Yva, patrona právníků, převzala 22. ledna v brněnském Bobycentru. Ocenění v prestižní celojustiční soutěži převzal také posluchač doktorského studijního programu PF UP Mgr. Jakub Dohnal, který v kategorii Talent roku získal třetí místo. Tato kategorie se týká mladých právníků do třiatřiceti let věku, kteří obhajují svou práci před odbornou porotou.

„Velmi si této ceny vážím,“ sdělila Žurnálu prof. M. Hrušáková, která se rodinnému právu věnuje od počátku své profesní kariéry, tedy od roku 1975. „Je to moje milované hobby. Vzhledem k tomu, že jsem hlavní autorkou komentáře k zákonu o rodině, spoluautorkou učebnice rodinného práva, která už vyšla v několika vydáních, a současně se podílím na legislativních pracích v tomto oboru, mám i pocit, že se mi občas daří ovlivňovat současnou právní praxi,“ dodala prof. Milana Hrušáková.

Na základě hlasování odborné poroty byli odměněni nejlepší právníci v deseti kategoriích. V jedenácté kategorii volila právníka roku laická veřejnost. Již počtvrté se jím stal JUDr. Tomáš Sokol. Do Právnické síně slávy letos vstoupil JUDr. Otakar Motejl, veřejný ochránce práv, mj. držitel čestného doktorátu UP. Nejvíce obsazenou kategorií se stalo tradičně obchodní právo.

Pátý ročník soutěže uspořádala Česká advokátní komora a akciová společnost EPRAVO.CZ., které tímto deklarují společnou vůli propagovat a popularizovat prostřednictvím soutěže odborné nebo laické veřejnosti dobré jméno a společenský význam právnických profesí, a to s důrazem na odbornost, etiku a povýšení kvality obecného právního vědomí v ČR.

Záštitu nad soutěží převzali Ministryně spravedlnosti ČR, Notářská komora ČR, Exekutorská komora ČR, Soudcovská unie ČR, Unie státních zástupců ČR, Unie podnikových právníků ČR a Jednota českých právníků.

 -map-, zdroj: www.epravo.cz



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPKurzy, školení, popularizacePF UP on SlidesliveAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 09. 06. 2016, Radek Zogata